Ware-House

The main goal of the intervention is to preserve and highlight the building's vernacular features and integrate functions that serve modern needs, without altering its identity.

Type
Country residence

Location
Damouchari, Pelion

Client
Private

Project time
January 2011

Construction time
June 2011

Architectural + Interior design
Nikos Xanthos
Ανακαίνιση κτηριακού συνόλου του 19ου αιώνα και μετατροπή του σε παραθεριστική κατοικία. Βασική επιδίωξη της επέμβασης είναι η διατήρηση και ανάδειξη των ιδιαίτερων στοιχείων του κτηρίου και η ένταξη λειτουργιών που εξυπηρετούν σύγχρονες ανάγκες, χωρίς να αλλοιωθεί η ταυτότητα των χώρων του.

Τύπος
Εξοχική κατοικία

Τοποθεσία
Νταμούχαρη, Πήλιο

Eργοδότης
Ιδιώτης

Χρόνος μελέτης
Ιανουάριος 2011

Χρόνος κατασκευής
Ιούνιος 2011

Aρχιτεκτονική μελέτη + μελέτη εσωτερικών χώρων
Νίκος Ξάνθος