CAVE

The indoor courtyard is surrounded by the main spaces of the residence, establishing a reference with the nature. The living and dining room are in direct visual contact with the pool. The green roof adds a second level courtyard, additionally creating a bioclimatic insulation for the building.

Type
Urban residence

Location
Athens, Attica

Client
Private

Project time
April 2020

Architectural + Interior design
Nikos Xanthos, Eleni Olga Deligianni 

Visualizations
Nikos Xanthos, Eleni Olga Deligianni
Το εσωτερικό αίθριο της κατοικίας, αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ φύσης, κινήσεων και λειτουργιών. Οι χώροι διημέρευσης είναι σε άμεση οπτική επαφή με τον υπαίθριο χώρο και την πισίνα. Το φυτεμένο δώμα λειτουργεί σαν υπερυψωμένη αυλή, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια βιοκλιματική ασπίδα για την κατοικία. 

Τύπος
Αστική κατοικία

Τοποθεσία
Αθήνα, Αττική

Eργοδότης
Ιδιώτης

Χρόνος μελέτης
Απρίλιος 2020

Aρχιτεκτονική μελέτη + μελέτη εσωτερικών χώρων
Νίκος Ξάνθος, Ελένη Όλγα Δεληγιάννη

Φωτορεαλιστικές απεικονίσεις
Νίκος Ξάνθος, Ελένη Όλγα Δεληγιάννη